top of page

SZAURUSZTÁNC

a Szaurusztánc a Facebook-on

Ez volt a második regény. Először 1995-ben jelent meg, a második kiadás 2015-ben.

 

Miből is született? Hát részben használni akartam valahol ezeket a gyönyörű utcaneveket. Győzelmes Pelikánok útja... vs Váci út. Alkirályok kerje (Deák tér). Alkonyrókák tere. Asszir kerület. Szasszanida park. II. Ramszesz sugárút...

 

Aztán akkoriban éppen újra elkezdtem nagyon utálni ezt a félbalkáni banánköztársaságot, amiben élünk. Ahol mindenki a gyűrűckéje után ciránkozik, amit elloptak a gonosz hobbitkák. Meg volt egy rakás haverom, akik mind nem tudták, hogy szerelmesek-e, és ha igen, akkor kibe, hogyan és mennyire halálosan. Naés elég viccesnek látszott eljátszani szerelmeink okával, céljával... hát velük, akiket nem lehet se elfelejteni, se megtartani. (Amikor egy ilyen belezúgásos ügyből kifolyólag már fél órája lógtunk egy éjszaka a kolesz külső falán élet és halál között, a haverom rám nézett, és kifakadt: tudod, hogy unom én ezt az egészet?! Csak menni a farkad után, mint a cerkófmajmok!) És akkor még azt is elárulom, hogy ez egy titkosírás, amit most olvasol. Azt hiszed, utcanevekről, hatalomgyűrűckékről meg szerelemről szól, pedig nem. Óóó, dehogy. . .

 

Az első kiadás ma már a legprofibb antikvárokban se nagyon szerezhető be - de semmi baj. A Syllabux-nál folyamatosan kapható az új, némileg átdolgozott kiadás.

(A Syllabux úgy működik, mint bármelyik on-line kiadó, vagy antikvár: megrendeled, kiviszik postán, vagy ahogy és ahová kéred.)

 

Az összefoglalót szerencsére ismét át tudom adni valakinek, aki jobban ért hozzá.

 

Részletet természetesen tudok mutatni, itt van.

bottom of page