top of page

EGYENLÍTŐI MAGYAR AFRIKA

 

 

Ez volt az első. Eredetileg 1990-ben jelent meg, aztán 2010-ben volt egy második kiadás + e-könyv az Agave Kiadónál.

 

2020. júniusi állapot szerint itt szerezheted be:

Azzal kezdődött, hogy egy párás korahajnalon partraszálltunk Krétán, Iraklionban. A polgárságot elvitték a buszok, mi meg magunkra maradtunk a fények peremén. Elindultunk a hátizsákjainkkal a tengerparton, néma és mozdulatlan sikátorok torkolatát kerülgetve. Magas és romos mediterrán gyarmatváros, ahol évezredekben mérik az időt. Inkább látszott afrikainak, mint görögnek. Volt egy leszakadt kocsma a parton, az is zárva. Estére nyilván kinyitják majd, ouzót isznak, sült húst esznek, és a gazdasági fellendülést várják, mint nemzedékek óta mindig. Ezt néztem, a gyarmati fővárost a világvégén, meg a vendéglőt, és öt perc múlva kész volt a regény. Itthon már csak le kellett írni.

1990-ben az első kiadáshoz a Napoleon Bld. csinált tök jó zenéket, ugyanezzel a címmel. Sajnos csak kazettán jelent meg annak idején. De youtube-on ma már simán megtalálod. Ízelítőnek két tétel: Miriam, Bíbor sivatag.

Az EMA egy Lajtai Gábor nevű fiú önéletírása, aki... de jó, hogy ezt már nem muszáj nekem összefoglalnom. Rengetegen írtak róla. Most csak kettőt linkelek, a többit keresd meg, ha van kedved.

P. Szathmáry István az EMA-ról

 

 

Olvass bele, ha érdekel. Ez itt az első fejezet.

bottom of page